fbpx
„Toate visele noastre devin realitate daca avem curajul de a le urma ( Walter Disney)“

Priviti mai atent detaliile de epoca din restaurante

de

Unul dintre motivele pentru care ar trebui sa fim recunoscatori pentru existenta restaurantelor, in afara de faptul ca, in unele cazuri, preparatele culinare sunt de-a dreptul incantatoare, este si acela ca, multe dintre ele, functioneaza ca o ultima linie de rezistenta impotriva disparitiei lemnului masiv din design-ul de interior sau din design-ul de mobilier.

Multi dintre cei care conduc un local stiu ca atmosfera si stilul conteaza intr-o proportie semnificativa pentru atragerea si mentinerea clientelei, uneori aceste aspecte fiind chiar mai importante decat cele care tin de gastronomie. De aceea, conceptul de ‘mobilier restaurant’ este suprapus, cand vine vorba despre un stabiliment care are cat de cat pretentii, cu acela de mobila din lemn masiv – un standard de eleganta si rafinament stabilit de-a lungul timpului si foarte greu de egalat sau de detronat.

Desigur, exista si o multime de spatii amenajate intr-un stil modern, viu, dinamic si foarte inclinat spre confortul clientului, dar, parca, ceva lipseste unei cine romantice, la lumina lumanarilor, daca nu exista senzatia aceea de epoca, de loc si timp suspendate undeva, departe.

Desigur, cel mai bine pot intelege acest lucru cei care iubesc stilul vintage, obiectele de anticariat si mobilierul vechi. Si indemnul de a imprumuta ceva din ideile de design interior din restaurante in propria casa se adreseaza lor, cu precadere. Acest lucru este mai usor decat pare: masa si scaunele din bucataria sau sufrageria noastra sunt un exemplu excelent. Daca le asortam unei servante sau unui scrin, acea incapere va fi de-a dreptul de nerecunoscut. Nu va fie teama ca ati putea fi priviti ca desueti, ori ‘de moda veche’. Cateva accesorii inspirate vor face ca totul sa arate extrem de chic si de plin de bun-gust.

 

 

Categorii:
Uncategorized

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title