fbpx
„Toate visele noastre devin realitate daca avem curajul de a le urma ( Walter Disney)“

Te iubesc da` nu ai voie!

de

Când iubești cu adevărat, iubești cu tot sufletul și accepți persoana de lângă tine cu totul, cu calități și defecte, cu pasiuni, cu familie și prieteni, cu trecutul, prezentul și viitorul lui.
Am cunoscut o mulțime de femei lipsite de stimă de sine care au încercat să-și schimbe partenerul după ce au intrat într-o relație cu el. Oamenii nu pot fi schimbați ci doar frustrați in cazul în care ajung să accepte această dictatură a persoanei de lângă ei. Dacă ție nu-ți place că el joacă fotbal, tenis, că se plimbă cu motorul, că iese la bere cu băieții, că se joacă jocuri video sau orice altceva asta nu înseamnă că nici lui nu mai trebuie să-i placă aceste activități acum că te-a întâlnit pe tine zâna zânelor. Dacă el acceptă de dragul tău sau din prostie să nu mai facă lucrurile care până mai ieri îi făceau plăcere nu înseamnă că nu îi mai plac, că nu le mai dorește, face doar un compromis ce va duce la nenumărate frustrări. Această renunțare se va răsfrânge mai devreme sau mai târziu asupra fericirii voastre. Dacă nu-ți place un om așa cum e el, cu personalitatea și pasiunile lui, mai bine mergi mai departe. Ce sens are să-ți irosești ani din viață încercând să-l schimbi pe cel pe care-l iubești când el oricum nu va fi fericit cu ce devine.
Mass media, revistele glossy și fel de fel de bloguri sunt pline de articole feministe penibile, care învață duduile cum să-și transforme partenerul într-un cățel ușor de dresat, ele fiind stăpânul cu lesa. Cred cu adevărat că dovada supremă de iubire este aceea de a-ți dori cu orice preț ca celălalt să fie fericit. Prin urmare, iubirea ce-am declarat-o celuilalt merită un exercițiu: să ne gândim ce-i face fericiți pe partenerii noștri și să uităm preț de o secundă de noi înșine.
Suntem un cuplu? Da! Ne iubim? Da! Trebuie să facem totul împreună? NU!! De ce, mă veți întreba. De ce în loc de a merge la fotbal cu băieții nu poate petrece timp cu mine? Pentru că acel timp petrecut cu tine nu va fi de calitate.
Libertatea este o altă dovadă de iubire și de încredere în tine însăți și în relația voastră și chiar dacă nu vă vine să credeți este cea mai mare șansă a fidelității. E total greșit să crezi că dacă îi îngrădești pasiunile, plăcerile, dacă îi controlezi telefonul, lista de prieteni de pe rețelele de socializare, e soluția de a-l face să fie doar a-l tău. Greșit! Această atitudine nu poate duce decât la înstrăinare, la ruptură sau către altcineva.
Gelozia și obsesia sunt cele mai întunecate manifestări ale iubirii și ele nu fac altceva decât să transforme dragostea într-o nebunie sumbră. Atunci, însă, când suferi de gelozie, când trăiești doar în trecutul iubitului tău, când devii obsedată de fostele lui iubiri și de toate femeile care-i stau prin preajmă, când îți faci fel și fel de scenarii ”bolnave” ajungi să nu mai trăiești (în) prezentul frumos, acum, aici, împreună. Oare cum putem avea o viață frumoasă dacă principala ocupație este controlul, trecutul și căutarea obsesivă de dovezi incriminatoare. O nouă relație e un nou început, o nouă iubire, nu retrăirea la nesfârșit a dramelor din trecut. O nouă relație merită totul pentru a avea totul! O închisoare construită pentru partener din ”dragoste” nu vă dă garanția ca nu va întâlni o alta mai frumoasă, mai deșteaptă, mai plăcută. Singura garanție este propria-ți evoluție. O pasiune, un hobby, un curs, o discuție cu prietenele, timp cu familia și multe altele, într-un cuvânt evoluție personală. Evoluție care poate avea loc chiar și în orele în care e la o bere cu băieții.
Adevărul nu e pe facebook, în mesaje, pe mail, adevărul e doar în noi înșine și în dragostea ce ne-o purtăm unul altuia, fără lesă!

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

  • Exact.

    Arina 10 iunie 2015 10:58 Răspunde
  • Acest articol consider ca ar trebui citit de femeile care nu au incredere in sine

    Adelle 16 mai 2016 19:34 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title