fbpx
„Toate visele noastre devin realitate daca avem curajul de a le urma ( Walter Disney)“

Cufărul cu amintiri

de

Image from mazy-amprente.blogspot.com

De pe raftul de sus al sufletului meu privesc cum se coboară în unduiri de mătase câteva panglici colorate, diafane și gândul îmi alunecă ușor spre cufărul bunicii plin de amintiri și voaluri dantelate. Magia gândului întors la anii frumoși ai copilăriei mă fac să zăresc pe rafturile inimii câteva obiecte în dezordine, menite parcă să-mi ordoneze gândurile de mai târziu spre un viitor frumos, plin de culoare. Creioane, foarfece, bucăți de cretă colorată aruncate-n grabă, câteva bucăți de dantelă brodată de mâinile ce mi-au mângâiat sufletul și copilăria, mă fac să-mi amintesc cum a început totul. Emoțiile clipelor ce mi-au umplut sufletul de fericire în zilele copilăriei mele și gândurile care mă poartă la fetița de atunci, mă fac să rămân prinsă în copilărie și aud astăzi, ca și atunci, vocea bunicii și mi se face dor de ea și de începutul poveștii.
E timpul să privim fiecare printre lucrurile bunicii și să alegem de acolo câte ceva căci tendințele modei și accesoriile vestimentare vechi, înnobilate de amintirile și emoțiile patinate de timp, vor face din noi zeițe boeme la început de anotimp înflorit.
Atunci când iubim parcă avem mai mult timp pentru toate, devenim creative și avem curajul să căutăm în lada de zestre a bunicii tot felul de accesorii frumoase pe care, până ca inima să ne bată așa tare, nu le-am observat și cu atât mai puțin nu am îndrăznit sa  le purtăm. Atunci când nu mai e rost de dragoste și atracția a ruginit demult, nici chiar cel mai îndrăzneț accesoriu nu ne mai poate scoate din plictisul și blazarea care și-au făcut loc în sufletul nostru. În cazul  iubirilor trăite cu intensitate lucrurile se schimbă iar piesele vestimentare, fie ele și din lada bunicii, capătă alte valențe. Când inima celuilalt inebunește de dor și de dorință, când te adoră dimineața ciufulită și abia trezită, atunci chiar și șosetele groase, purtate în nopți geroase, câștigă în fața tocurilor sexy nepuse în valoare de bătăi de inimă îndrăgostită.
Și uite așa se împletesc visele cu toate cele găsite în cufărul cu amintiri al bunicii și se face rost de povești noi cu aer vechi, de rochii boeme, rafinate, și e vreme de bunici care să ne mângâie sufletele și speranțele sau care să dea viselor noastre aripi de înger.

 

Lab Report was an improvisational, dark ambient, band created by Matthew Schultz, Eric Pounder and Chris Blazen in 1989. The experimental project gained lab report How To Write an IB/AP Lab Report. In order to be successful in the lab portion of this class, you will need to write a lab report for each experiment/lab activity you

Categorii:
Uncategorized

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title