fbpx
„Toate visele noastre devin realitate daca avem curajul de a le urma ( Walter Disney)“

Rețelele de socializare – barometrul fericirii

de
tressugar.com

Mi-am început anul frumos, în liniște, fără să mă chinui să par în ochii altora fericită. E trist cum oamenii au ajuns să trăiască mai mult pentru alții decât pentru ei înșiși. Au ajuns să-și demonstreze împlinirea prin „postări fericite” cu lacrimi în ochi. De câte ori accesez o anume rețea de socializare văd atâția nefericiți „fericiți”. Unii au ajuns la un așa grad de penibil încât încearcă să ne convingă de iubirea lor prin fotografii forțate, de-a dreptul caraghioase, care nu transmit nici un fel de emoție iar alții au ajuns să-și treacă la capitolul realizări cadourile primite.
Rețelele de socializare nu arată oamenii așa cum sunt, e doar un joc în care toți membrii dintr-o anume comunitate pot fi supereroi. Aici toți sunt fericiți, împliniți, realizați și iubiți. Majoritatea oamenilor se întorc la adevărata viață cu bucurii dar și cu tristeți doar atunci când sunt siguri ca au apăsat butonul de Log Out.
La început de an nu v-am spus nimic pentru că detest clișeele și nu-mi place să fac lucruri doar pentru că așa se face. Prefer să vă spun acum, din suflet, câteva cuvinte ce-mi doresc să vă ajute să deveniți VOI, așa cum sunteți, cu bune și rele, cu eșecuri și realizări, nefericiți sau împliniți. Vă doresc un an în care să vă trăiți viața mai mult pentru voi, pentru cei dragi vouă și împreună cu ei, un an plin de împliniri și mai ales plin de dragoste ne-„Share”-uită dar trăită și simțită în doi. Un an plin de clipe frumoase pe care doar obiectivul sufletului vostru să le surprindă, un an în care să puteți citi adevăratul timeline al fericirii doar în inima voastră și-n ochii celuilalt.
Cred că cea mai mare capcană a nefericirii este tocmai încercarea de a părea fericiți. Contează mai mult ce cred alții decât ce simțim noi, a ajuns să conteze mai mult cum părem decât cum suntem.
Îmi doresc să avem parte de clipe adevărate în care să ne lăudăm mai puțin și să trăim mai mult. Viața trăită frumos nu are nevoie să fie strigată!

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

 • Un an frumos si fericit si tie Emilia! 🙂

  Victoria West 29 ianuarie 2014 16:34 Răspunde
  • Victoria West un an de poveste sa ai cu clipe pe care sa le pastrezi o viata in suflet :)!

   Emilia Constantin 29 ianuarie 2014 19:25 Răspunde
 • Asa-i cum spui, Emily, fericirea trebuie sa o gasesti in sufletul tau, in linistea caminului alaturi de cei ce te iubesc cu adevarat.
  Fericirea sa-ti umple casa si anul, draga Emily! 🙂

  Luminita 29 ianuarie 2014 18:45 Răspunde
  • Luminita,asa este doar in suflet e adevarata fericire. iti doresc din tot sufletul sa ai parte doar de clipe frumoase mai ales intr-un an atat de special :)!

   Emilia Constantin 29 ianuarie 2014 19:23 Răspunde
 • Eu consider ca incercarea de a parea fericiti nu este o capcana a nefericirii !!! Incercand sa pari fericit de fapt, ajungi la introspectii. Incepi sa iti pui intrebari si sa cauti raspunsuri. Sa vezi ce te face fericit , ce iti induce starea de bine ….Incet vei descoperi lucruri marunte din jurul tau , neobservate sau ignorate ….Vei vedea ca incet , incercand sa pari fericit ….chiar vei ajunge la aceasta stare .

  dorina 30 ianuarie 2014 9:15 Răspunde
 • Tind sa te contrazic si simt o usoara frustrare la adresa societatii in acest articol. Oamenii au dreptul de a-si exprima fericirea acolo unde doresc, pe acest site sau pe o retea de socializare,ca e adevarata sau nu, nu suntem noi in masura sa o caltalogam, atata timp cat e o fericire sau o tentativa, e un lucru bun, Dorina are dreptate. Reteaua de socializare nu e o oglinda a realitatii si cu totii ar trebui sa stim asta: companiile isi expun serviciile frumoase nu certuri interne, oamenii isi prezinta intamplari frumoase, realizari, cadouri si nu datoriile la banci, necazuri etc. Cum ar fi o retea de socializare plina de tristeti?

  Sorina 6 februarie 2014 11:56 Răspunde
 • La multi ani draga Emilia, sa ai o primavara splendida!

  Victoria West 1 martie 2014 15:23 Răspunde
  • La multi ani si tie,draga mea draga :)! Sa ai o primavara minunata care sa-ti bucure sufletul clipa de clipa :)!

   Emilia Constantin 2 martie 2014 4:59 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title