fbpx
„Toate visele noastre devin realitate daca avem curajul de a le urma ( Walter Disney)“

Rafinament sau kitsch ?

de
missholly.com.au

Mi-aș dori atât de mult să existe ore de educație vestimentară în școală, să învățăm de mici limitele bunului și prostului gust, unde începe și unde se termină rafinamentul și de unde pornește prăpastia kitsch-ului ascunsă sub etichete de ”chic”. Prostul gust și dorința de a epata își spun cuvântul în moda străzii. Văd zilnic atâta kitsch în stânga și-n dreapta încât mă dor ochii. Sunt o mulțime de femei care fac asocieri de neconceput a pieselor vestimentare demonstrând o lipsă totală a gustului estetic. Străzile sunt pline de personaje feminine pline de sclipici, vulgare, care-și încarcă ținutele vestimentare cu fel și fel de accesorii nepotrivite. Cel mai important lucru atunci când alegi să-ți accesorizezi o ținută este să știi unde să te oprești. Să alegi să porți în aceeași ținută cercei, brățări, curele, lanțuri și un accesoriu în păr, e prea mult!

Mi-aș dori să văd mai des femei îmbrăcate rafinat, accesorizate cu bun gust. Cât de frumos ar fi ca moda străzii să fie o poezie de culori primăvăratice care dansează împreună într-un sincron artistic desăvârșit. Nu e un dezastru dacă nu știm să facem asocieri fericite ci să nu vrem să-nvățăm. E bine să ne dăm seama unde să plecăm urechea când vine vorba de sfaturi legate de vestimentație. Dacă ajungem să ascultăm păreri despre alegerea corectă a ținutelor de la persoane lipsite de pregătire și gust estetic atunci rezultatul nu poate fi decât unul dezastruos. Nu e nevoie să punem tone de sclipici, kilograme de plastic sub formă de pietre, ștrasuri stridente și fel de fel de lanțuri voluminoase pentru a arăta bine. Rafinamentul înseamnă simplitate. Bunul gust e calitate nu cantitate.

În materie de vestimentație lumea se împarte în doua părți fiecare cu argumentele ei. Unii critică necontenit rochiile pline de sclipici, accesoriile supradimensionate, ramele ochelariilor de soare încrustate cu o multitudine de ștrasuri, blugii cu broderii fosforescente, colanții de mușama, iar alții le promovează cu succes, modelând în cel mai nefericit mod gustul străzii.

Haideți să ne lăsăm inspirați la început de primăvară de bunul gust, de rafinamentul creațiilor de designer și să renunțăm pentru un anotimp, pentru o viață, la ținutele obositoare, mult prea încărcate. La început de Mai vă doresc ca armonia culorilor, formelor și materialelor să va bucure privirele și, alegerile fericite ale voastre și ale celor din jur sa va aducă un zâmbet pe buze și în suflet.

Categorii:
Uncategorized

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title